• Spierverlies
  • Smaak- en geurverlies
  • Verminderde eetlust
  • Slikproblemen
  • Concentratie- en geheugenproblemen
  • Recepten
  • Videobibliotheek
  • Contact
Menu
  • Videobibliotheek
  • Contact
  • Spierverlies
  • Smaak- en geurverlies
  • Verminderde eetlust
  • Slikproblemen
  • Concentratie- en geheugenproblemen
  • Recepten
Menu
  • Spierverlies
  • Smaak- en geurverlies
  • Verminderde eetlust
  • Slikproblemen
  • Concentratie- en geheugenproblemen
  • Recepten
Thema's:
Menu
  • Spierverlies
  • Smaak- en geurverlies
  • Verminderde eetlust
  • Slikproblemen
  • Concentratie- en geheugenproblemen
  • Recepten
  • Spierverlies
  • Smaak- en geurverlies
  • Verminderde eetlust
  • Slikproblemen
  • Concentratie- en geheugenproblemen
  • Recepten
Menu
  • Spierverlies
  • Smaak- en geurverlies
  • Verminderde eetlust
  • Slikproblemen
  • Concentratie- en geheugenproblemen
  • Recepten
Thema's:
Menu
  • Spierverlies
  • Smaak- en geurverlies
  • Verminderde eetlust
  • Slikproblemen
  • Concentratie- en geheugenproblemen
  • Recepten

Eet goed voor jezelf

Als je herstellende bent van een ziekte, een behandeling of na IC-opname ervaar je vaak nog een aantal problemen zoals smaak-en geur verlies, verminderde eetlust en slikproblemen. Het programma ‘Eet goed voor jezelf biedt mensen de mogelijkheid zelf verder aan hun herstel te werken door middel van lotgenotenbijeenkomsten in de vorm van kookworkshops.

vierkeerbeter

De kookworkshops
Tijdens de kookworkshops hebben mensen de mogelijkheid hun eigen vertrouwde recepten in te brengen. Deze worden door specialisten aangepast zodat deze weer als ‘lekker’ worden ervaren of verrijkt worden zodat ze maximaal bijdragen aan herstel. Het bereiden, het eten van de bereide maaltijd en de gesprekken tussendoor en na afloop voorzien in de behoefte aan erkenning en maatwerk. Afhankelijk van de energie die mensen wel of niet hebben, kan aan een van deze onderdelen worden meegedaan.

Aanmelden kookworkshops
Wil je ervaringen uitwisselen met lotgenoten en tegelijkertijd van een topkok leren hoe je een gepersonaliseerde smaakvolle maaltijd kunt maken? Je bent van harte welkom! Let op: er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers bij deze interactieve bijeenkomsten (maximaal 12 personen per workshop). Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Doelgroep
: mensen die herstellende zijn van ziekte of behandeling of die (structurele) problemen hebben met smaak- en/of geur verlies.

Data
zaterdag 11 juni 10:00 – 12:00 uur (inloop 09:30)
zaterdag 11 juni 14:00 – 16:00 uur (inloop 13:30)
maandag 4 juli 10:00 – 12:00 uur (inloop 09:30)
maandag 4 juli 14:00 – 16:00 uur (inloop 13:30)

Locatie
De Heeren van Driebergen
Traaij 102A
3971 GS Driebergen-Rijsenburg
*Gemakkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Gratis parkeren op eigen parkeerterrein.

– Ook in het najaar worden 4 bijeenkomsten georganiseerd. Meer informatie over data en locatie volgt binnenkort.
– Kom je liever samen? Maximaal 1 begeleider kan ook deelnemen aan de workshop

Aanmelden
Afbeelding1

Kirsten Jaarsma, voorzitter reuksmaakstoornis.nl, heeft al bijna 10 jaar anosmie (totaal verlies van reukvermogen): “Vooral eten is een enorme uitdaging. Reuk is een groot onderdeel van je smaakbeleving. Als dat wegvalt is alles ineens gedempt. Dit zorgde ervoor dat ik eerst als een gek zout en zoet eten ging eten, omdat ik dat nog wel een beetje proefde. Dat is alleen niet erg goed voor je figuur…” 

Eric-jan, chef-kok: “Bij de kookworkshops is een expert aanwezig die specifieke kennis heeft om mensen te helpen zoeken naar veranderingen in de bereiding van eten. Je sluit hierbij aan op de door hen ervaren beperkingen en weet welke oplossingen hiervoor bestaan. Dit helpt mensen om te leren gaan met de belemmeringen die ze hebben.” 

Meer informatie

Download
Download
Download

“Eigenlijk mis je je neus de hele dag. Geur is altijd om je heen. Het is echt een gevoel alsof je ‘achter glas zit’, als iemand anders zegt dat de oesters die op tafel staan naar de zee ruiken en jij ruikt niks.”

Videobibliotheek

Waarom is slikken zo lastig?
Hoe eet je met slikproblemen?
Wat kun je wel en niet eten?
Deze website is gemaakt in een samenwerking tussen:
Logo: Patient Platform Voeding
Logo: Eten+Welzijn
Logo: Eric Jan de Smaakman
Logo: IC Connect
En is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van:
Logo: Novartis - Reimagining Medicine
Logo: Sanquin
Logo: The European Nutrition for Health Alliance
Logo: Nutricia - Life Transforming Nutrition
Logo: VNFKD

Algemeen

Home
Videobibliotheek

Thema's

Spierverlies
Smaak en geurverlies
Verminderde eetlust


Slikproblemen
Concentratie & Geheugenproblemen
Recepten

Contact

Stichting Eten+Welzijn
E-mail: duurzamezorg@etenwelzijn.nl
Copyright 2020 Eten+Welzijn