Als je herstellende bent van een ziekte, een behandeling of na IC-opname ervaar je vaak nog een aantal problemen zoals smaak-en geur verlies, verminderde eetlust en slikproblemen. Het programma āEet goed voor jezelf biedt mensen de mogelijkheid zelf verder aan hun herstel te werken door middel van lotgenotenbijeenkomsten in de vorm van kookworkshops.
De kookworkshops
Tijdens de kookworkshops hebben mensen de mogelijkheid hun eigen vertrouwde recepten in te brengen. Deze worden door specialisten aangepast zodat deze weer als ālekkerā worden ervaren of verrijkt worden zodat ze maximaal bijdragen aan herstel. Het bereiden, het eten van de bereide maaltijd en de gesprekken tussendoor en na afloop voorzien in de behoefte aan erkenning en maatwerk. Afhankelijk van de energie die mensen wel of niet hebben, kan aan een van deze onderdelen worden meegedaan.
Aanmelden kookworkshops
Wil je ervaringen uitwisselen met lotgenoten en tegelijkertijd van een topkok leren hoe je een gepersonaliseerde smaakvolle maaltijd kunt maken? Je bent van harte welkom! Let op: er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers bij deze interactieve bijeenkomsten (maximaal 12 personen per workshop). Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Doelgroep: mensen dieĀ herstellende zijn van ziekte of behandeling of die (structurele) problemen hebben met smaak- en/of geur verlies.
Data
De workshops in 2022 hebben inmiddels allemaal plaatsgevonden. We zijn bezig met het organiseren van een vervolg in 2023. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur ons een mail via duurzamezorg@etenwelzijn.nlĀ
LocatiesĀ
De Heeren van DriebergenĀ Ā Ā Ā Ā Ā Ā Miele Culinary InstituteĀ Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Kook College Wijchen
Traaij 102AĀ Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā De Limiet 2Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Edisonstraat 1BĀ Ā
3971 GS Driebergen-RijsenburgĀ Ā Ā 4131 NR VianenĀ Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā Ā 6604BT Wijchen
*Locaties zijn makkelijk te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Gratis parkeren op eigen parkeerterrein.Ā
Kom je liever samen? Maximaal 1 begeleider kan ook deelnemen aan de workshop
Kirsten Jaarsma, voorzitter reuksmaakstoornis.nl, heeft al bijna 10 jaar anosmie (totaal verlies van reukvermogen): āVooral eten is een enorme uitdaging. Reuk is een groot onderdeel van je smaakbeleving. Als dat wegvalt is alles ineens gedempt. Dit zorgde ervoor dat ik eerst als een gek zout en zoet eten ging eten, omdat ik dat nog wel een beetje proefde. Dat is alleen niet erg goed voor je figuurā¦āĀ
Eric-jan, chef-kok: āBij de kookworkshops is een expert aanwezig die specifieke kennis heeft om mensen te helpen zoeken naar veranderingen in de bereiding van eten. Je sluit hierbij aan op de door hen ervaren beperkingen en weet welke oplossingen hiervoor bestaan. Dit helpt mensen om te leren gaan met de belemmeringen die ze hebben.āĀ
āEigenlijk mis je je neus de hele dag. Geur is altijd om je heen. Het is echt een gevoel alsof je āachter glas zitā, als iemand anders zegt dat de oesters die op tafel staan naar de zee ruiken en jij ruikt niks.ā